Ece'min bademcikleri..

Aşağıda yazdıklarımın üzerinden tam 1 yıl geçti ve en sonunda Ece'nin de isteği üzerine kızım geçtiğimiz Çarşamba Kozyatağı Medient KBB Hastanesi'nde bademcik küçültme ameliyatı oldu. Bademcik, geniz eti küçültme ve kulaklarda biriken sular alınıp tüp takıldı.
Uzunca bir süre ertelemiştik bu ameliyatı. Ece kışın çokca hastalanıp, yazın iyi olunca unutuyorduk. Ama yaz kış değişmeyen bir şey vardı. Ece uykusunda hiç  rahat değildi, hastalanmalar kreşe başladığı ilk döneme göre bi miktar azalmış olsa da . Boy uzaması, kilo alımı yerinde de olsa. Uykudaki rahatsızlık azalacağına artıyor gibiydi. Şiddetli bir horlama ve uyku sırasında sık sık nefessiz kalma. Bir de dikkatimizi çeken tv'nin sesini hep açmak istemesiydi. Bademcik ve geniz etindeki sorunlar kulağa da yansımıştı ve bu yüzden bademcik ve geniz eti operasyonu sırasında kulaklar da elden geçti.

Bugüne dek 4-5 doktor tarafından ameliyat olursa daha iyi olur, hayat kalitesi artar görüşünü almamıza rağmen. İş ciddiye binince tekrar muayene olup görüş alalım dedik. ,eşimin daha önce deviasyon ameliyatı olduğu Acıbadem KBB operatör doktorlarından Altuğ Özagar'a muayane olduk.



06.07.2015 Tarihli notum;
Ece öksürüyor..Sanki kışın üşütmüş gibi, yine her zamanki gibi nezle ile başladı. Nezle geçti hızlıca bu sert öksürük kaldı. Önce evde geçmesini bekledik, yine alerjimi acaba dedik baktık olmadı doktoruna götürelim dedik . Doktorumuz bu alanda daha önce ciğere inmiş öksürüklerin tedavisinde bize yol gösteren Prof. Dr. Bülent Karadağ. Muayene sonucu yine gelinen sonuç Ece'nin geniz eti ve doğuştan çok iri olan bademciklerin alerjiyi daha da nüksettiren yapısı oldu. Gece uykusundaki horlamalardan da bahsedince doktorumuz ameliyatı önerdi tabi ki.. Bense biraz daha bekleyip Ece'nin zamanla, büyüdükçe daha iyi olacağı kanaatindeyim ve tabi operasyondan da korkuyorum .. Bülent Bey de bazı vücutlar bademcik yapısına uygun yaşar buna vücut adapte olur dedi ama yine de hayat kalitesini düşürdüğü gerçeğini hatırlattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı