Hamilelik gelir geçer, siz tadını çıkarmaya bakın

Konumuz hamilelik; no no ben değilim. Ama aileye katılacak yeni bir bebek olduğu doğru. :) Sevgili anne adayı, şimdiye kadar normal üstü kilo almamış olduğu halde, kilolu olma endişesi içindeymiş. Ah bu kilo... Zayıfların bile derdi. Ama bence özellikle hamilelikte bu konu Sınırlar dışına taşmadığınız sürece hiç kafanıza takacağınız birşey olmamalı. Iyi ki Ebru Şallı 3 kilo fazla ile doğuma gitti, herkes peşinden gider oldu. Herkesin metabolizması farklıdır, ve evet hamileler kilo alır, belirli oranda  alması da gerekir zaten. ALınan kiloların zaten çoğu doğumda, bi kısmı da daha o hafta içinde gidiyor. Eski kilonuza aynen dönmeniz ise 9 ayı hatta 1 yılı bulabilir ama Bahsettiğim zaten 1-2 kilo fazlası olmakla birlikte muhtemelen bebeği, ya da bebekleri emzireceğiniz düşünülür ise o yağlar size Lazım :) mesela ben 2. Hamileliğim sonrası bir anda kilo vermeme rağmen, birden almaya başladım ! Neden ? Çünkü kurabiyelerin sütümü arttırdığı düşüncesine kendimi inandırmıştım :) onu da sonra çözdüm neyseki.  Eskilerin bol şekerli gıdalar süt yapar mitinde amacın su içirmek olduğu gerçeği yatıyor. Emzirme dönemi, neler süt yapar başlı başına ayrı bir yazı konusu, onun için şimdi döneyim sevgili hamile dostlara. Hamileyken çok endişeliydim (doğal olarak!) benimki zor geçti, Hayırlısı ile bitse de kurtulsam modundaydım. Ancak doktor muayenelerinde sevgili doktorum Op. Dr. Tanju Demirören benim hamilelik ile ilgili sıkıntılarımın doğal, bazı gebeliklerde yaşanabilen şeyler olduğunu sakin sakin anlatıp, uğurlarken de . " Rahat olun, herşey yolunda, tadını çıkarın " der gönderirdi. Şimdi o süreçten çıkınca Anlıyorum rahat olmak, yersiz Endişe yapmadan tadını çıkarmak önemli . Rahat olun derdi ama risklere, soruna yol açabilecek şeylere karşı da temkinliydi ve evet öyle de olmak gerekiyor. Herşey bir arada olmuyor, maalesef.
Keyfime çok düşkünüm, şıklığıma da hep bakımlı hep güzel, hep dinamik, hep aktif ...işte olmuyor öyle... Kolay mı içinde bir can taşıyıp onu büyütmek.... Bebeğin yarınları için önce onun sağlığını düşünmek gerekiyor.
Hamile iseniz..


  • En ideali Planlı gebelik ve Öncesinde folik asitler, sağlık kontrolleri ile buna hazırlanmak hayatın en sağlıklı Dönemi'ne geçiş yapmak. Öyle olmadı ise de haberi alır almaz daha sağlıklı olmaya gayret etmek . Beden ve ruh sağlığı önemli :)
  • Manken, model değilseniz her daim Fit olmak zorunda değilsiniz. Yine de fazladan alınan kilonun size bir faydası yok unutmayın.
  • Beslenirken yediğim sağlıklı mı diye düşünmekte fayda var. Anne karnındaki Bebeğin kahve keyfine, işlenmiş gıdalara, fast Food ve yanında bir bardak kolaya ihtiyacı yok.
  • İş ve özel Hayatınızda topuklu ayakkabılar her kıyafetinizin altında şıklığınıza şıklık katmış olabilir, ama bebek ve dolayısıyla karın Büyüdükçe bele baskı artıyor ve denge merkezi Değişiyor yüksek  topuklu (hatta stilettosuZ yapamam diyenler de olacaktır) ile koşarım bile diyorsanız giyin ama gerek var mı? Hamileyken az topuklu, rahat giyin bari rahat olun. Az seksi olmayıverin..
  • Hamilelik günlük yaşama engel değil evet. Ama lütfen mitinge, maça gitmeyin, eylemlere katılmayın....

  • Ilaç konusu mutlaka hekime danışılmalı. Ama hiç ilâç içmeyeceğim demek de hatalı olabilir, ilaç almanız gerekiyor ise kullanın mutlaka hatta 2 doktor onaylasın.. Bir yeriniz ağrıyor ise kendinizi yıpratmayın düşük dozlu Ağrı kesiciler hamilelikte de içilebiliyor.
  • İş ortamında bebek ne zaman geliyor canım diyen kadın dostlarından her zaman hayal ettiğin desteği göremeyebilirsin hiç üzülme bazı insanlar Özde değil, sözde yaşar. Boşver gitsin..
  • Illa şık olmak zorunda mısın kasma desem de... Aynalara da küsme, içinden geliyor ise hafif makyajın, güzel kıyafetlerin olsun yine. Hatta çok beğendi isen az giyeceğim zaten çok Pahalı almaya gerek yok Dediğin o hamile elbisesini al. Kaç kere hamile kalacaksın ki?
  • Saçlar.. Kimi batıl inanışlardan saç kestiremez ama korkmayın Rapunzel gibi gezmek istemiyorsanız biraz kestirin 
  • Yine saçlar, her ne kadar doğal boya deseler de adı boya... Siyah saçlarınızı sapsarı boyatmaya devam etmeyin, biraz doğallık iyidir. 
  • Dünya'yı siz kurtaracak değilsiniz. Hamileler hormonlar etkisiyle daha hassas, daha savunmasızdır. Dostlarınız dertlerini o dönem Başkasına anlatsın, kavgalardan tartışmalardan, gerginlikten mümkün mertebe uzak durun.. 3. Sayfa haberlerini de okumamaya çalışın.
  • Bebek doğunca uykuyu arayacaksın bol uyu derler de öyle olmuyor işte ha diyince uyumak yine de uyku tatlıdır . Iyi uykular :) 
  • Hamile kalınca sizin için hayat Değişti ama eşiniz ve aileniz de dahil başkaları için siz sadece hamile ..olabilirsiniz. Yüksek beklentide olmayın, her zamanki kural kendi kıymetinizi kendiniz bilin. Kendi kendinizi şımartın.
  • Yalnız hissettiğiniz anlar olacak ama üzülmeyin yalnız değilsiniz, göbeğe bakın :)
  • Sıkıntılarınız çok olabilir, sabredin doğacak bebeği nasıl seveceğinizi, nasıl da tatlı olacağını hayal edin. Şükredin ..
  • Oturduğunuz yerden yapılabilecek en güzel şeylerden biri bol bol okuyun, yazın! Bebek için anılarınızı yazın, hamilelik sürecimizi yazın. Ileride okumak faydalı olabilir.
  • Sosyal ağlarda bazı hamilelik grupları var, aylara göre grup grup :) katılın sizin gibi kadınlarla laflamak, okumak iyi gelebilir. Sıktı mı? Çıkın..
  • Hamilelik biraz da askerlik gibi o dönem de yaşanan iyi ve kötü olaylar ekstra yer tutar anılar Arasında ve o dönemdeki arkadaşlıklar dostluklar unutulmaz.. O oranda ihmal eden, canınızı sıkanlar da ...
  • Bol bol fotoğraf çekin, çektirin. Yine aynı kural ..kaç kere hamile olacaksınız ki?
  • Arkadaşlarınızla görüşmeye çalışın, devam edin . Hep suçu başkalarına attık, siz yine de kendinize de dikkat edin tadını Çıkarın, siz özelsiniz ama vfazla kaprisli  alıngan olmayın . 
Sözün özü hamilelik sürecini yatırım gibi düşünün hem size hem bebeğe.. Allah her isteyene bu güzel duyguyu tattırsın :) Hamile arkadaşlara da Kolaylıklar diliyor sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum 😘

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı

Diyetkapımda ile ilk detoks denemem