Cennetten bir köşe Kaş


Bu denize aşık olunur- Yer Kaş Halk Plajı


3 sene aradan sonra 2. kez Kaş'a gittik. Aklımda kalandan daha da güzel buldum bu sefer bu cennet beldeyi, maalesef son dönem ülkede yaşadığımız zorlu günlerin getirdiği stresten sonra bize Kaş Tatili çok iyi geldi ve tekrar ne zaman geliriz, acaba buraya yerleşsek mi düşüncelerine dalarak döndük tatilimizden. Genelde her zaman yeni yerler görmek istesem de Kaş öyle değil, müptelası olmanız an meselesi. Güzel ülkemizde gezilecek görülecek hala o kadar çok yer var ki. Deniz deyince akla ilk gelen Ege ve Akdeniz'de çok sayıda tatil beldesi var ama  Kaş'taki gibi böylesi bir denizi, doğayı, huzuru, sessizliği başka yerde bulmak zor gibi.  Cam gibi berrak bir su içinde yüzerken balıkları görebilir, eşsiz manzarasına bakıp hayallere dalabilirsiniz.burası küçük bir yer ama ne ararsanız bulabileceğiniz, mahrumiyet çekmeyeceğiniz türden hem de bakir kalmış bir cennet.



Evet ne ararsanız var ama  herşey dahil 5 yıldızlı otellerden yok, gürültü yok, basit sıradan ihtiyaçlar için normalin 5-10 katı fiyat ödemek yok. Suyu 5 TL'ye almak, lahmacunu 50 TL'ye yemek gibi ve hatta plajlarda  fönlü, makyajlı, kaftanla denize gir(mey)en kızlardan da yok :)


Kaş'ta nerede ne yemeli?
Kaş'ta mutfak konusunda nitelik ve nicelik bakımından çok çeşitli yerleri bulmak mümkün. İlk akla gelen deniz ürünleri olacaktır ama istemeyene de çeşit bol.
Hem yoldan gelip geçen insanları izleyeyim, hem midem ve cebim bayram etsin derseniz meydandaki restorantları önerebilirim. Çoğu deniz ürünleri satıyor, fiyatları, menüleri kıyaslayarak istediğiniz yeri seçebilirsiniz.
Lezzetli kebaptan, lahmacundan dönerimden vazgeçmem hem kalite hem lezzet ararım derseniz, önerim yine Kaş Meydan'da taksi durağı yakınlarındaki HÜNKAR olacaktır. Lahmacunu ve dönerinin tadına bakmadan dönmeyin. Enfes. Öğle sıcağında bile sulu pervaneler eşliğinde sıcağı hissetmeden ziyafet çekmek mümkün.
Kaş'ın havası beni sarhoş etmeye yetti ama biraz da çakır keyif olayım, mezelerle de midem şenlensin derseniz adres ZAİKA. Açık havada bahçede oturup, biraz rakı, biraz meze..İşte keyif bu!
Deniz aşığıysanız benim gibi Kaş Marina'ya uğramadan dönmeyin. Orada da konukseverliği, kalitesi ve lezzeti ile MEYMEKAN'ı tek geçerim. Kalamarların lezzeti hala aklımda.
Anca pide ile doyarım derseniz adres ÇINARLAR PİDE




Kaş'ta Ne Yapmalı?
Öncelikle Kaş'ın rahat ve yavaş atmosferine uyum sağlayın denizin,doğanın ve lezzetlerinin tadını çıkartın.
Sokaklarında kaybolun,
Tekne turuna çıkın,
 Meis'e geçmek isterseniz yanınızda pasaportunuz da olsun ve günübirlik vize ile karşı Yunan Ada'sına bir geçin.
Dalış yapın. WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Tarafından KAŞ-KEKOVA arası deniz alanı "Çevre Koruma Bölgesi" kapsamında. Akdeniz Bölgesi'ndeki denizel ve karasal biyolojik çeşitlilik anlamında en zengin yerin Kaş olduğu belirlendi.
Yükseklik korkunuz yoksa, biraz çılgınsanız - Yamaç Paraşütüyle gökyüzünden Kaş'a bakın.Kesinlikle eşsiz bir deneyim olacaktır.
Herhangi bir ücret ödemeden sadece havlu serip denize girebileceğiniz, karnınız acıkınca çok uygun fiyata doyabileceğiniz yerlerden biri Belediye Halk Plajı. Patates kızartması 5 TL!
Yine muhteşem deniziyle bir başka plaj da en eskilerden Büyük Çakıl Plajı. Şezlong, Şemsiye ücretsiz. Kaş'ta plaj çok, bir diğer önereceğim yerlerden biri de son dönemlerin en beğenilen plajlarından Hidayet'in Koyu Plajı
Özetle burada nereden denize girerseniz girin denizi muhteşem. Unutmadan Kaş Marina'dan denizin görüntüsüne bakın bir de.
Belediye'nin işlettiği
Kas Halk Plajı
Sandalyeni koy denizine gir-Belediye Halk Plajı
Büyük Çakıl Plajı
Kaş Merkez'e 20 km. mesafedeki Kaputaş Plajı'nı mutlaka görün. Kaş Kalkan arasındaki yol üzerinde, yol kenarında sıra sıra arabaların durduğu yer kesin Kaputaş Plajı'dır. Arabanızı park edebildiyseniz, geriye 150'ye yakın basamaklı merdivenden inmek kalıyor. Eh burası için değer .


Eşsiz Patara Plajı
Ülkemizin en uzun kumsalı olan Patara Plajı'nı da gelmişken mutlaka gidip görün. Plajın girişindeki yazıya dikkat plaj akşam meşhur Caretta Caretta'ların. Muhteşem denizinin yanısıra, tarihi dokusuyla da sizi etkileyecek. Bir zamanlar burası Likya'nın başkentiymiş.

Antik Dönemin belki de en işlek caddesiydi -
 Tarihi Patara Yolu
Komşu Yunan Adası - MEİS
Kaş Kedisi :)

Kaş Marina-Meymekan
KAŞ Marina (Denize bakın )

KAŞ'ta nerede kalmalı?
Gelelim yazının en süprizli kısmına, süpriz yazının sonunda saklı ;)
Kaş'ta daha önce 2 farklı otelde kalmıştık, son ziyaretimizde kaldığımız butik otel olan "Saylam Suites" ise kesinlikle bundan sonra buraya geldiğimizde kalacağımız adres olacak . Eğer Kaş'a yerleşmezsek tabi :) Otel tatillerinde genelde odalar yatmadan yatmaya kullanılır. Ama biz küçük oğlumun uykusu, öğlen sıcağı vs. gibi nedenlerle otelde de çok zaman geçirdik ve odamızı ve kaldığımız oteli çok sevdik.


Sıradan bir tatilci, deniz aşığı, kendi çapında gurme, sanatsever, çoluklu çocuklu bir ailenin annesi olarak Kaş'a geleceklere burayı kesinlikle öneriyorum. otel hakkında sayısal bilgilere Web sitesinden  http://www.saylamsuites.com/tr adresinden ulaşabilirsiniz, ben hissiyatlarımı yazayım.

Yeme içme işi önemli malum önce karın doyacak onun için kahvaltıdan başlıyorum :) Otelde sabahları çok güzel  bir açık salonda kahvaltı kuruluyor, bahçede kahvaltı çok keyifli.Açık büfe kahvaltı ürünleri son derece kaliteli. Mutfağınıza  güzel bir kahvaltı için ne alırsanız onlardan var.
Otel aile işletmesi, otelin sahiplerinden ve aynı zamanda işletmecisi  Duygu Canikligil Saylam zaten müşterilere "misafirlerimiz" diyor ve beni kalbimden vuruyor :)  Zihniyet bu, burası yaşayan, insancıl, çocuk dostu bir butik hotel . Duygu Hanım, bir sorun olduğunda, ya da rehberlik gerektiren konularda içten bir şekilde yardımcı oluyor. Genç yaşta otel işletmek kolay değil, ama o hem alaylı hem okullu, İsviçre'de turizm eğitimi almış, hem deneyimli, hem işin ABC'sini de biliyor. Biz oradayken yanında küçük çocuğu ile çok güzel idare etti oteli. Bir kadın olarak, eğitimli, çalışkan, her koşulda kendini geliştiren  kadınları ayrıca destekliyorum  ve işletmelerde tesis ne kadar kusursuz da olsa, insan faktörünün ne kadar önemli olduğunu bilen biri olarak  Saylam Suites'te tüm personelin dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim.
Saylam Suit's te kahvaltı başlıyor

Odamızın balkonundan bir köşe
Bizim çocuklar bu bar taburelerine bayılıyor


Otelin en sevdiğim köşelerinden biri
Çocukların sevimli dostu :)
Begonvillerle kahve
 sunumu harika değil mi?


Konumu merkeze çok yakın, yürüyerek Kaş Merkez'e inmeniz 10 dk sürmüyor.  Otelin bulunduğu yer de biraz tepede kalıyor ve bu da güzel bir manzara imkanı sunuyor. Genel anlamda sessiz, kafa dinlemeye uygun. Gezmek isteyene de merkezi konumu ile çok rahat bir otel. Bir avantajı da otelden merkeze ve çevre plajlara gitmek isteyenlere otelin ücretsiz servis hizmeti veriyor oluşu.

Son derece temiz bir otel . Temizlik hergün yapılıyor. Biz 2 çocuk, 2 yetişkin 1+1 odada kaldık, yatak odasındaki gömme dolap çok geniş ortada hiç eşya bırakmadan yerleşebilirsiniz, salonda ferah olduğu için sıkışmadık. Bir avantajı da salonda Amerikan mutfak var. Bardak, tabak, tava, tencere, tek gözlü elektrikli ocak, kettle mevcut. Tatilde yemek yapmayı benim gibi sevmeyebilirsiniz ama öğlen sıcağında çocuklarla dışarı çıkmamak, sürekli dışarıdan yememek adına bu mutfak işi pratik oluyor . Migros, Carrefour, Kipa gibi büyük marketler de yakın. İstediğini alıp, mutfakta hazırladıklarını, ev ortamı rahatlığında yiyebilirsiniz.


Otelin iç ve dış dekorasyonunu çok çok beğendim. Modern, ferah, kullanışlı Akdeniz tarzı hakim. Yanımda şampuan taşıdım ama banyoda Loccitane'lar meğer beni bekliyormuş :)



İnsanlık için küçük ama sosyal medya severler için büyük bir ayrıntı da otelde her yerden çeken, gayet kuvvetli Wi-fi imkanı var. Muhteşem Kaş'ta bol bol fotoğraf çekip, sosyal medyada  paylaştım :) Kaş'ta Japon turist gibi fotoğraf çekmemek için çok zor tuttum kendimi. Size bir önerim de benim gibi fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız, buraya güzel bir makine ile gelin . Hatta ıslanmaya dayanıklı bir ürün olursa denizde de muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Go Pro'nuz var ise yanınızda getirmeyi unutmayın dememe gerek yok herhalde. :)

Şimdi gelelim süprizimize. :) Saylam Suits'i bizde çok beğendik, bizde kalmak isteriz diyenlere Duygu Hanım'ın Thegoodwish Blog takipçilerine özel bir indirimi olacak. Telefonla, yüzyüze ya da otelin internet sitesi üzerinden (http://www.saylamsuites.com/tr
) yapacağınız rezervasyonlarda %10 indirim hakkınız olacak. Bunun için tek yapmanız gereken, blogu takibe almak ve rezervasyon sırasında otelinizi Thegoodwish Blog'tan duydum demek olacak.:)

Umarım bu yaz mutlaka Kaş'a gider ve bu güzellikleri yakından görürsünüz, Kaş'ı anlatmaya sayfalar yetmez, elimden geldiğince rehber olmaya çalıştım, faydalı olmasını dilerim. Benden Kaş'a ve Saylam Suits'e Duygu Hanım başta olmak üzere tüm personele çok selam göndermeyi ve güzel tatilinizin tadını çıkartmayı sakın unutmayın.

Unutmayın demişken, Akdeniz'e özgü sağlık ve lezzet deposu Frenk İnciri'ni aman sakın dalndan koparmaya kalkmayın, marketten, yol kenarlarından alın ve satıcısına ayıklatın, yoksa dikenleri hissettirmeden batar söylemedi demeyin.
Ve valizinize şnorkel, deniz gözlüğü ve deniz ayakkabısı koymayı unutmayın :)

İyi Tatiller :)


Yorumlar

  1. Zaten sizi takipteyim.Otelde de hoşuma gitti doğrusu :)

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler Dilek Hanım :):)

    YanıtlaSil
  3. Güzel fotoğraflar ve bilgilendirme. Elinize sağlık. Patara plajındaki yazı da çok güzelmiş. Doğada herkese yer var aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Patara, Kaş hepsi ayrı güzel. Cennet vatan diye boşuna demiyorlar, inşallah huzurla yaşarız güzel ülkemizde :)

      Sil
  4. Daha biraz önce bir başka bloger arkadaşa konuk oldum ve onun da sayfasında kaş ile ilgili tanıtım vardı. Kaş ne denir ki! bambaşka bir yer. Hele o Kaputaş anlatılmaz yaşanır bence. Dünyanın en güzel koyu. Fotoğraflar çok güzel. Anlatım da öyle. Tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mesajı yeni gördüm, kendimi yaz resimlerine bakarken buldum, o ara da mesajınzı gördüm :) gerçekten cennet vatan, her köşesi ayrı bir cennet..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı