Sanki İsveç Çakısı- Mutfak, Sağlık ve Kozmetik Mucizesi "Hindistan Cevizi Yağı"

Oldum olası hindistan cevizini sevmişimdir, mucizevi hindistancevizi yağını biraz geç keşfettim ama şimdiden sonra bırakmaya niyetim yok. Aslında uzun zamandır aklımdaydı ama alma fırsatım olmamıştı, en son Macro Center'da karşıma çıkınca onu bırakamadım. Sayısız faydalarını çevremle de paylaşmak için can attığım için hemen araştırmaları arttırdım, kendi tecrübelerimle de birleştirdim. Buyurun okumaya ..

Ülkemizde bildiğim geçmişi 3-4 yıl kadar eski, ama anavatanı tropik bölgelerde 1000 yıllardır, meyvesi, yağı sütü bölge halkı tarafından kullanılıyor. Ve ne tesadüftür ki bu yağı çok tüketen toplumlarda, (çok tüketmek derken bildiğiniz ayçiçek yağı niyetine bunu kullanıyorlar, yemeklerini bununla pişiriyorlar..vs..) çağımızın hastalıklarını çok nadir gözlenmiş olduğunu görüyoruz.
Bknz. Survivor'da aç susuz oradan oraya koşup zıplayan, yıkılmadan ayakta duran kaslı ve sağlıklı yarışmacılar.



Hindistan cevizi yağı Vitamin E, potasyum, magnezyum, kükürt ve sodyum açısından zengin.
Antiseptik ve antibakteriyel özelliği var; pek çok cilt tahrişine iyi geliyor.Mantardan egzamaya cilt için öneriliyor.

Ben ilk iş oil-pulling işinde denedim. İlk denemem sn.ler kadar sürebildi, 2. ci si bir kaç dakikayı geçti, ancak bu işin de bir tatbik şekli var ki o da tam 20 dk kadar bir tatlı kaşığı yağın sabahları aç karnına ağız içinde döndürüp, dişlerin etrafında çalkalanması ve sonra dişlerin fırçalanması ile son bulan bir işlem. Alışanlar yapıyor ve faydasını gördüklerini söylüyor. Bu işlemin faydası ağız ve diş sağlığı için büyük. Tamamen organik yollarla ağız ve dişlerde temizleme sağlıyor, düzenli kullanımda çürük oluşumu azalıyor, diş etlerine iyi geliyor, dişler beyazlıyor, ağız kokusuna iyi geliyor . Yöntem yeni değil:) Yine bin yıllardır Hintliler ve Uzak Doğulular tarafından gerçekleştirilen yaşam bilimi rituellerinden biri yani ayurvedik bir yöntem. Bu yöntem kendi içinde daha da derinlemesine incelenmesi gereken wellness ekolünün prensiplerinden biri aslında, uçtan uca yaklaşmak lazım olaya biz şimdilik ağız sağlığı için faydalı görüp deneyebiliriz.


Sağlıklı ve mutlu olmak için vücudumuzun yağa ihtiyacı var! Ancak doğal ve kolay emilen bir yağa..Hindistancevizi Yağı donmuş yağ  içermekte, ancak bu yağ  bildiğimiz diğer donmuş yağlara nazaran vücutta çok daha çabuk emilip, mide ve karaciğeri yormadan enerjiye çevrilmekte. Sıvı formunu salatalara, katı halini de tereyağı gibi kullanabilirsiniz.
Beyin sağlığına iyi geliyor. Alzheimer tedavisinde hindistan cevizi tüketmek çok iyi netice veriyor.

Kan şekerini dengeliyor, tatlı isteğini bastırıyor. Alkolün karaciğerde yarattığı tahribata karşı karaciğeri yormadan fayda sağlıyor.

Anne sütünde bulunan laurik asit, hindistan cevizi yağı içinde yer almaktadır. Bağışıklığı kuvvetlendirir.

Her gün tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırıyor. Dolayısı ile zayıflamaya yardımcı.

Çok ihtiyaç  duyduğumuz enerjiyi bize sağlıklı yolla sağlıyor.

Mevsim geçişlerinde, kışın vücut direncinin düşmesi ile yakalandığımız nezle, grip gibi hastalıklara yakalanmamızı önlüyor. Alerjik hastalıklarda da yine aynı şekilde bünyeyi kuvvetlendiriyor.

Antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri ile sivilce oluşumundan, kırışıklık önlemeye kadar cilt için sayısız faydası var. Çok kuvvetli bir nemlendirici.Kuru ciltler için özellikle öneriyorum, tuhaf şekilde yağlı ciltler için de kullanılabiliyor. Cilt yapısını dengeliyor. Cilt lekeleri dahil cilt rengini eşitlemeye  yardımcı. Göz altlarınıza sürerseniz ince kırışıklıkları sürüldüğü anda ortadan kaldırıyor.

Masaj için kullanılabilir.Anında ten ısısı ile eriyen bir yağ olduğu için cilde nüfus etmesi de çok hızlı ve derinlemesine gerçekleşir . Cilt ve saç derisinde mucizeler yaratır, kafa derisini etkin nemlendirdiği için kepeği önler, dolaşımı arttırarak saç dökülmesini önler.
Kirpikleri de besleyecektir, Badem ve susam yağı ile birleştirip etkisini arttırmak mümkün. Gözlere getirmemek de fayda var, temizlenmiş eski bir rimel fırçası ya  da kulak temizleme çubuğu gibi bir pamuk yardımı ile kirpik diplerine sürülebilir.
Ya da direk makyajınızı hindistan cevizi yağı ile temizlerken hem doğal yolla makyajınızı çıkarmış hem de kirpiklerinizi beslemiş olacaksınız.

Dudaklarınız mı kuruyor? Nemlendiriciye gerek yok, yine hindistan cevizi yağı sürülebilir.

Maniküre gitmeye vaktiniz mi yok? Tırnak diplerine yedirin, tırnak derisi kenarlarındaki ölü deri kolaylıkla çıkacak, aynı zamanda tırnaklarınızı ve ellerinizi de doğal yollarla nemlendirmiş olacaksınız.


Yemeklere salata ve tatlıların içinde kullanılabilir. Çok basit bir tarifle hindistan cevizi yağı ile evde şeker ve sıvı yağ eklemeden de  çikolata yapmak da mümkün. 2 kaşık hindistan cevizi yağı, kakao ve keçiboynuzu tozu ile karıştırdıktan sonra içine ilave lezzet katmak için fındık, fıstık, ceviz ya da ne isterseniz onu ekleyip şekillendirip buzdolabında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.!

Tekrar saçlara dönecek olursam, kuru, yıpranmış ve boyalı saçların ilacı kesinlikle, röfleli saçımı çok güzel nemlendiriyor. Banyo öncesi bir kaç saat saça sürüp bekletirseniz harika bir saç bakımı yapmış olacaksınız.

Kepek sorununuz var ise yine bu yağ sorunu giderecektir.

Hamilelik çatlaklarına ve emzirme döneminde tahriş olmuş meme ucuna çok iyi geldiği söyleniyor. Organik bir ürün olduğu için anneye de bebeğe de hiç bir zararı olmayacaktır.
Bebeklerde pişiklere iyi geliyor.
Yine bebeklerde kafa derisinde oluşan konakları geçiriyor.

Erkeklerde kullanabilir! Tıraş öncesi cildi bariyer gibi koruyacak, traş sonrası ise cildi rahatlatacaktır.

Bebeklere, yaşlılara, hamilelere, erkeklere ve tabi kadınlara herkese hitap eden bu yağ gerçekten de "mucize" sıfatın hak ediyor gibi.

Sevgi ve sağlıkla, güzel kalın .




Yorumlar

  1. Ben de deneyip blogdaki saglikli yaglar arsivime eklemek için aldim. Bircok faydasi oldugunu biliyorum ama nedense evde bir sürü baska yag var bunu almak aklima gelmedi 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı